Tillbaka till ett mulet Bali

Jag vet inte vad som har hant oss eller vad vi gjort for ont, men vadergudarna har totalt overgivit oss! Vi flydde faltet fran ett ovadersdrabbat Vietnam, val i Kambodja bestamde vi oss for att aka tillbaka till Bali for att fa tillbaka brannan som sa snabbt overgav oss :p For pa Bali sa sken ju solen var dag! Tji fick vi, nu ar vi har och ingen sol finns i sikte, vi kollde upp vaderprognosen och fick da veta att Bali ar kallast i Asien for tillfallet samt att thunderstorms ar att vanta!

Hur som haver hade vi nagra riktigt trevliga och hektiskta dagar i Jakarta. Det ar en absurt stor stad, det bor 9 miljoner manniskor dar och det finns fler shoppingmalls an vad jag tidigare sett sammanlagt i hela mitt liv!!!
Vi fick en hel dags guidad tur av Andy, Dinis bror, han tog oss runt i staden som ar storre an hela Kramfors kommun. Dock var mycket av det vi ville gora och se stangt pga Independence day! Efter en hel dags sightseeing akte vi hem till en kompis till Andy, Sharie, dar vi var nagra som drack vin och spelade Kalaha! :) Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att jag skulle hamna hemma hos en fritt frammande indones och spela Kalaha  :p Det var en mycket trevlig och lyckad dag och kvall!

An en gang har vi sett ytterligare tecken pa att varlden ar saaaaa himla liten! Nar vi checkade in pa vart hotell i Jakarta sitter 3 personer i lobbyn, alla dessa 3 personer hade varit pa samma flight som oss mellan Bangkok och Jakarta och ingen bortsett fran mig och Erika kande varandra sedan tidigare. Vi gick ut och at middag tillsammans och hade en trevlig kvall! Nar vi kommer tillbaka till Bali och gar ut pa morgonen ar den forsta som vi moter en av dessa tjejer :p Vi har nu umgatts en hel del tillsammans sedan vi kom hit, det ar en hollandsk tjej Yorinda, en engelsk tjej Katie, en tysk kille Affi och en svensk kille Josef!

Trots att solen ar franvarande kanns det iaf skont att vara tillbaka till vart lilla paradis! Jag och Erika spenderar nu vara 2 sista veckor tillsammans och det hade vi inte kunnat gora pa ett battre stalle an just har! :)

Ett jamarns flangandes hit och dit!

Kambodja var helt fantastiskt vackert tyvarr hade vi alldeles for lite tid dar och kande att vi inte ens hann med en brakdel av vad vi ville. Men men man kan val inte fa allt har i varlden? Fran Kambodja tog vi oss knappt med livet i behall till Bangkok i en skruttskrutt buss efter vad jag INTE skulle kalla vagar, utan mer lergegga med hjulspar i! Till raga pa allt satt vi alla inklamda med ALLT bagage inuti bussen, vaskorna lag huller om buller inklamda i allt utrymme som var till overs efter det att folk tatt sina "sittplatser" och varre blev det! Jag hade inte ens en sittplats dar jag kunde sitta som normalt folk for jag hamnade andra gangen i rad nu pa platsen dar dacket sitter sa jag "satt" med knana upp i hakan i harliga 7 timmar!!! Nar vi val och vackert kommer fram till gransen far inte bussarna inte aka igenom sa alla far ta sitt bagage och ga genom tullarna ca 1 km!!!!!! Sedan var det bara att satta sig pa en buss igen, denna gang en nagot battre sadan, kandes tamejtusan som rena rama hastens efter foregaende bussresa! :) Det tog ytterligare 4 timmar innan vi val och vackert anlande mer doda an levande till Bangkok!  Och da gjorde det ju inte saken battre att vi inte hade bokat nagot boende!!! Men efter lite kankandes hit och dit hittade vi tillslut ett....Tur som en tokig att jag hade mina Wasa knacke och Erika Pagens fullkorns-skorpor som vi helt otroligt hittade i en liten butik i Kambodja. Gissa om tva svenska flickor hoppade upp i taket av lycka och gladje! Resten av veckan var ju gjord nu, med lite Wasa knacke kan man ta de flesta motgangarna :)

Nu har vi haft nagra intensiva och harliga dagar i Bangkok, eller harliga tills det att vi skulle lyxa pa oss med lite fotbehandling och pedikyr och jag blev en tanagel fattigare!!!! Aldrig mer pedikyr!

Inatt flyger vi till Jakarta dar vi ska spendera nagra dagar innan vi flyger tillbaka till vart alskade Bali!

Rattelse

Maste skriva och ratta mitt forra inlagg, 140 doda i Vietnam! Maste erkanna att det kanns riktigt bra nu att vi pga av slumpen, eller omen, bestamde oss for att inte aka tillbaka till Vietnam.

Bali narmar sig nu med stormsteg och da aterstar bara ett problem! Kommer vi att fa komma in i landet? Eller ar vi som vi hort ryktas svartlistade dar nu pga av att vi  av en handelse stannde dar illegalt i nagra dagar? Vad gor vi da? Jag antar att det ar ett problem vi far losa da, for det mesta har det ju faktiskt gatt riktigt bra for oss tva av nagon outgrundlig anledning. Vi kan prata oss till och igenom det mesta, vi kom ju som sagt in i Vietnam trots att det inte borde gatt....... 
Imorgon bar det av till Bangkok dar vi stannar i nagra dagar innan vi flyger vidare!

Flytt faltet, akt till Kambodja

Efter diverse olika poblem med visumet till Vietnam bestamde vi oss pa en grisblink att vi skulle aka  till Kambodja. Dagen efter vart beslut bar det ivag tidigt pa morgonen pa en strax over 7 timmars bussresa till Phnom Phen, huvudstaden i Kambodja. Det var tankt att vi skulle aka hit enkom for att fixa med visum till Vietnam, men nar vi val och vackert kom fram och insag vilket vackert land Kambodja ar och dessutom far hora att det ar varldens ovader i Vietnam dar over 60 personer dott pga jordbavning och regnovader betsamde vi oss efter manga om och men for att resa ett tag har i Kambodja for att sedan aka tillbaka till Indonesien och Bali :p

Hittills har vi spenderat nagra dagar i huvudstaden, som ar valdigt vacker, dock missade vi de storsta highlightsen av nagon obegriplig och ej extisterande anledning, men vi ar glada och nojda anda :) Efter nagra dagar i Phnom Phen tog vi en buss i 6 timmar till den fore detta huvudstaden Siem Reap, som ar valdigt anorlunda, men som vi gillar skarpt!
Imorgon ska vi bege oss ut pa en hel dags tur till de varldskanda templena, bl.a Angkor Wat och Angkor Thom. Dagen darpa tar vi en buss till Bangkok dar vi ska spendera nagra dagar innan vi tar flyget till Jakarta och darifran jobbar oss tillbaka till Bali :)

Bali i vara hjartan!!!!!!! :)

Lamnat Bali och befinner oss i ett regnigt Vietnam

Sorgsna och tarogda lamnar vi Bali efter en heeelt underbar manad! Efter en lang lang resa anlander vi till Saigons flygplats och det tar inte lang tid innan vi blir mer an val medvetna om att vi inte var valkomna in i landet ty vi inte hade nagon utresebiljett! Vi gavs tva val: Antingen bokade vi en utresebiljett NU, eller sa blir vi tillbaka skickade till KL.......Jaha vad gor vi nu? Alla sager ALLA vara planer spricker nu!
Men det  var ju inte sa mycket att valja mellan sa vi fragar vad det skulle kosta att boka en biljett till narmsta stad i Kambodja, det var helt absurt dyrt och kom inte pa fraga. Kallsvettiga och knasvaga vet i inte vad vi ska ta oss till och snart kommer det en strang rost som gor klart for oss att ju langre vi velar ju mindre blir chanserna att vi kan komma in i landet!!! Snart ar flygplatsen helt tom och det ar bara vi kvar, vi vet inte om vi ska skratta eller grata?! Efter x-anatal telefonsamtal och onda blickar kommer de och sager att vi ska ta vara grejer och ga, de ska ljuga ihop en historia sa vi kan komma genom tullen och komma in i landet, sagt och gjort. Men nar vi val och vackert kommit igenom passkontrollen forsvinner de och vi har ingen aning om vad som precis hant? Ar det gront nu eller kommer de att komma och leta land och rike efter oss och kasta ut oss nar de hittar oss?

Jag har fortfarande inte riktigt smalt vad som hant men nu ar vi iaf har och an sa lange verkar det vara gront. Dock ar det regnperiod och regnar utan dess like!!! Jag har aldrig sett nagot liknande! Skulle vara pa Tv da! Igar eftermiddag oste det ner och regnade sa intensivt att det pa nagon timme blivit varldens oversvamning och vattnet gick nastan upp till dorrhandtagen pa bilarna!!!!!!!

Om jag sager som sa har sa kan Vietnam bara bli battre iaf!

RSS 2.0