Saaaaa korkad

Jag blir saaa irriterad pa mig sjalv!!! Bara for att jag dragit ut pa att boka datum och flight till San Fransisco far  jag nu betala 100 dollar mer an vad som jag hade behovt annars! Ahh vad irriterande!!!

BAHAMAS!!

Innan Kristin, Klara och Rebecka for hem tipsade de om att man kunde aka till Bahamas med kryssning, vilket jag blev heltand pa! Sa nar jag kom tillbaka fran stranden borjade jag att ragga medresenarer. Det var inte sa svart, Hannes och Fabio ville folja med, men det slutade med att det blev Fabio och Ramzi som foljde med. Vi tog en kryssning till Bahamas, pa kryssningen fick vi frukost,lunch och middagsbuffè och det fanns pool, casino, underhallning och shower pa baten, inte fy skam :) Val framme pa Bahamas hade vi jatteskoj. Bahamas ar en liten paradiso med kritvita strander och kristallklart vatten. Det forsta vi sag nar vi kom ner pa stranden var en humangus rocka komma simmandes alldeles vid stranden. Sedan gick vi och hyrde vattenskotrar och latjade runt, fy firan vad skoj det var!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vadret var optimalt och vattnet pissljummet, kunde verkligen inte bli mkt battre!!!!

Miami is the shit!!!

Maj gudrun man kan inte ha det battre an sa har!!! Jag lever verkligen livet just nu och alskar att jag ar fodd till flicka :) Jag har kunnat bott gratis har i Miami om jag velat och aven i LA om jag vill,, men tyckte att det kanske kandes lite knepigt att komma och bo hos ngn som man bara traffat under en kvall. Dock var det ju lite coolt att han jobbar som livvakt till Elvis Presleys barnbarn!!! Vi har blvit specialinbjudna pa klubbar, fatt gratis sprit och ja listan ar lang!! :)
Jag har traffat helt underbara manniskor, bade okanda och kanda, eller Sofie var val den enda kanda sedan innan, vi har  spenaderat omkring en vecka tillsammans med Kristin, Klara och Rebecka. Sa himla trevliga mannsikor, trivdes verkligen i deras sallskap! Sa nar det ganget akte hem fran Miami pa samma dag kande jag mej ensammast i varlden, men det drojde inte lange tills jag traffade nya skona lirare! Emma och Ann-Sofie bla som jag nu har flyttat ihop med. Saaaaaa skont nu slipper jag "Mama" som jag hunnit bli mattligt less pa!!! Hon snor vara saker och tycker att det ar hennes rum som vi ar inneboende i, pratar om hur man ska respektera manniskor nar hon inte inte alls gor det sjalv. Dessvarre tycker hon om mig och vill att jag ska stanna i rummet, men jag har fatt nog nu pa denna kvinna som kommer in och bajsar nar man ska duscha!!!! Iaf sa bodde Emma och Ann-Sofie ocksa pa rummet med oss, men de lessnade ganska snabbt och bytte till sig ett dubbelrum sa jag blev ensam kvar med "mama" !!! Funderade pa om jag skulle borja leta reda pa ett nytt stalla att bo pa, men da blev det sa att jag flyttade in med Emma och Ann-Sofie i deras dubbelrum ist,, kanns riktigt bra!!!!! Nagra andra som jag umgatts med nu ar Fabio, Ramzi och Hannes, riktigt trevliga killar, en italienare som ar utbildad jurist, en fransman som ar chefskock pa kandisarnas av kandisarnas restaurang pa Marbelarch i London och en osterrikare som testar bilar, hade nyligen vart i Arvidsjaur pa den dar biltestgrejen..... Haromdagen var vi pa bio och sag pa Jumper,, var riktigt trevligt!

For nagon dag sedan hittade jag en Hagen-Dazs glassbar, sa numera bor jag dar, saaaa lycklig, vad vore val varlden i sin glans om inte glass fanns!?



Tillagg

Glomde ju att beratta om det nastan mest spektakulara pa bussresan!!!! Jag och Sofie hade ganska mkt att prata om eftersom vi inte setts pa ett halvar, sa vi pratade pa om allt mellan himmel och jord. Vi pratade inte sarskilt hogt utan i helt vanlig samtalston. Helt plotsligt tvarstannar bussen mitt pa highway och busschaufforen kliver upp och kommer bak till oss och sager att vi inte kan prata sa mkt och sa hogt, det stor alla andra pa bussen. Fatta att hon stannade mitt pa Highway!!!!!!!!!!!! Sedan vid ett stopp fragde vi nagra resenarer fran bussen om vi vart valdigt storande och dom sa att dom inte alls tyckte att vi var det, dom hade inte alls storts av det. Ytterligare en gang da tragiska manniskor med for stort maktbehov vill trycka ner andra manniskor, sa less pa maktstinna idioter!!!!!!!!!!!

Freak Show!

Resan till Miami med greyhound gar inte med ord att beskriva! Man kan kort och gott sammanfatta hela resan med "The Muppets Show" Den ena personen varre an den andra, ju langre tid pa bussen som gick ju mer borjade vi undra om det var sa att det endast var sanna personer som akte med greyhound eller om man blev sadar av att aka med greyhound, har inte an kommit pa forklarongen till den otroligt underhallande freak showen som jag och Sofie bjods pa!  Vi blev bekanta med en boarderliner person, jag holl inte pa at fa kliva pa bussen efter ett stopp, stopp som vi inte ens skulle ha ty vi hade bokat en resa med endast ETT stopp men fick en meterlang biljett som inneholl 4 byten!!!!! Vi fick toalettplatser efter ett byte dar man riktigt kunde kanna bakteriefloran och urindoften sprida sig allt mer under resans gang. Vi holl bada pa att fa tinnituss ty bussen tjot enormt varje gang busschaufforen gasade!! Jag blev slagen av ett dampbarn, lurad pa pengar ja jag skulle kunna skriva om denna resa i evigheter!!! En resa jag aldrig kommer att glomma!!! Men helt klart har jag blivit en erfarenhet rikare!!

Tack sa mkt an en gang for alla inlagg, blir lika glad varje gang!!!

Bajs bajs bajs!!!

Jag hade skrivit varldens langsta inlagg om var bussresa och sa forsvann det!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tror ni att man blit nagot less eller!!!! Nu orkar jag inte med detta,,, ni far ha talamod och vanta med den storyn ett tag for nu ska jag ga och sla in huvet i vaggen!!!!!

For ovrigt har vi det alldeles underbart har i Miami och igar var vi special guests pa Tommy Lees klubb :) Satt vid ett bord och var snygg och fick gratis drinkar och sprit hela kvallen!!!! Me like........

I'm in love with this city!!!

Annu en dag har gatt i New York, jag fortsatte trenden med att leka turist och tog mig till Rockerfeller center och akte upp till "Top of the Rock" Vilken utsikt, det var helt otroligt, vadret var jattebra sa man sag huuuuur langt som helst, Empire state building, Brooklyn Bridge, Central Park och ja allt!! Aven idag var det jag och en massa par som var ute och sysselsatte sig med turistattraktioner, sa for andra dagen i rad fick jag agera karleks fotograf :p Just rub it in!!!! :p
Sedan tog jag mig till Soho dar jag gick och strosade hela dagen, idag var jag dock inte lika stark och kunde inte motsta frestelsen att shoppa lite,, so weak!!!!!

Sen hade jag och Sofie stamt traff pa Grand Central och bestamt att vi skulle ga pa Cafe Wha!!! Hur coolt som helst!! For alla er som inte vet vad det ar, sa tycker jag bara synd om er :p Efter nagra om och men hittade vi dit, och sag att det var 21 ars grans, men det var inga problem sa vi gick in och fick ett bord och bestallde mat. Det hann inte ga sarskilt lange sa var stallet helt full proppat, det slutade med att dom trange in 6 personer vid bord dar det egentligen bara var plats for 4, jag och Sofie hade 2 brandman som bordskavaljerer :p Kvallen borjade med stand up, sedan var det ett helt underbart helt otroligt bra band som spelade! Jag ar fortfarande helt i extas! Dom var saaaaaaa grymma! Det var ett alldeles perfekt slut pa min vistelse har i The big apple! What a night!!!!!!

Tidigt imorgon bitte bar det ivag med buss till Miami, farden kommer att ta 1 dygn, 8 timmar och 5 min..det ska bli spannde att se vad det ar for fler idioter med pa bussen!

New York, New York!

Igar spenderade jag hela dagen med att leka tvattakta turist! Jag borjade med att aka Subway och helt otroligt lyckades jag komma ratt pa forsta forsket, jag lyckades till och med hitta till stallet jag hade planerat att ga till pa en gang utan minsta lilla problem, jag borjade med att ta mig till hamnen vid South Street och darifran tog jag en Water Taxi pa en en timmes tur som tog en runt till manga turistattraktioner, bland annat Frihetsgudinnan, Clinton Castle och Broklyn Bridge. Det kandes jatteknepigt att gora ngt sant helt sjalv alla andra som var med pa trippen var 2 st och tog massa kort pa varandra framfor frihetsgudinnan och dar gick jag sjalv med min kaffelatte och kamera, men kul hade jag anda....Det var stralande sol och helt underbart vader!!! Sedan akte jag vidare till Times Square och strosade runt lite dar, nar jag gatt omkring ett bra tag, kande jag mig forfoljd, da kom det fram en kille som fragde nanting pa varldens slang amerikanska, jag fattade nada och fragde vad han sa, tillslut fattade jag att han fragde om jag ville bli hans valentines girl,, jag blev jattepaff och sa bara "NO", da tittade han pa mig och sa att det var ju synd, men han ville trots detta ge mig en ros, sa jag fick min ros pa alla hjartansdag iaf!! :)
Jag gor ju mina smatabbar lite titt som tatt, bla lyckades jag med att inte lyckas att fa upp en enda utav 4 dorrar ner till tunnelbanan, det stod en kille bakom som sa att det kunde ju inte bara vara sant, han gick fram och fick upp dorren utan nagra som helst problem, bade borjade att asgarva och jag sa  natt i stil med att det kanske var lite pinsamt,, vi fortsatte att ga en bit nar han sa att han tyckte att det var pa sin plats att jag borjar att ga pa gymmet lite mer :p
Nar jag gatt pa stan ett tag kommer det en som tar tag i min arm och tittade mig i ogonen och sa "Damn girl, you are the most beautiful girl I ever seen!" Sen gick han... Vad ar det som gor att jag lyckas med att dra till mig alla ghetto negrer,, det maste vara min enorma rov!!!!! :p

Mamma och pappa ni borde  vara valdigt stolta over mig, tank er att jag gick en hel dag i New York utan att inhandla en enda pryl!!! Desto mer pengar la jag ner pa kaffelatte :)

Klockan atta skulle jag traffa Sofie pa Grand Central, och jag som var saaaa nojd over mig sjalv att jag inte akt eller gatt vilse en enda gang lyckas med det nar jag absolut inte far gora det, det slutar med att jag kommer nastan 40 min for sent till Sofie. Men det var dock ett kart aterseende och vi gick till en jatteamerikansk restaurang och at middag, dom hade personal som sjong under hela kvallen!!! Vi at varsin hamburgare sa klart!! :) Pa vagen hem passerade vi en M&M affar som vi bara maste ga in i, det var alltsa en 3 vanings affar med BARA M&M prylar och godis,, skiiit coolt!!

Jag skulle forsoka att ladda upp lite bilder men det gick inge vidare, bilderna fran mobilen kan jag inte ens fa over sa ni far ha talamod med dom,, tror att jag kanske lyckats att fa over nagra,, men nar jag satt igar, hangde sig datorn helt och hallet och det slutade med att jag fick ringa "Tecnical Service" och fixa med det,, jag av alla manniskor, inte personalen utan JAG!! Haha,, jag med min svenskengelska skulle halla pa och prata massa facktermer med tecnical service,, MAJ GUDRUN!!!

Ska se om det gar lite battre idag...

Haha,, for your information Erika och Louise sa hade jag undervikt eller hur man nu sager,, sug pa den ni!! :) Kunde ni val inte tro :p

Rackarns rabarber what a trip!!

Flyget avgick 14.40 fran alanda flygplats. Jag var sa trott att ogonen gick i kors och jag sag fram emot att fa sova pa flyget, men man ska aldrig ta ut gladjen i forskott.... Framfor mig satt varldens sotaste bebis som standigt ville leka tittut och fanga nappen,, mellan varven skulle jag fosoka tolka den chilenska kvinnan som satt brevid och var valdans pratglad, hon berattade bland annat om sin dotter som bara for nagon dag sedan ocksa mellanlandat i Paris, hon hade haft 1,5h timmar pa sig men anda missat anslutningsplanet, det anda hon sa var spring SPRING,, du maste SPRINGA!!! Hon var en mkt intressant kvinna som kom fran Chile men sedan 35 ar tillbaka bottt i Stockholm,hon jobbar med manskliga rattigheter i Chile sa hon ar dar mer an ofta! Innan hon borjat jobba i Chile hade hon jobbat med flyktingbarn i Sverige, som sagt mkt intressant kvinna!
Vi landade pa monsterflygplatsen i Paris, herrehjartanes vilken biggo baota flygplats!!!! Men jag lyckades trots detta att hitta ratt trots att jag skulle halla pa och aka massa tag hit och dit!!! Skit nojd och skit TROTT satt jag mig ner pa planet och fick en aldre herre till amerikanare bredvid mig, han var valdigt trevlig och ville mer an garna vaxla nagra ord, men jag var saaaaa trott att det inte bara var ogonen som gick i kors, hela jag var som en uppvackt zombie.. Sa jag svarade artigt pa nagra fragor, sedan pluggade jag inte horlurarna och lyssnade pa min alskade iPod igen, andra gangen pa kort tid som han raddat mig nu!! :) Jag sov sa gott som hela resan, bortsett fran en liten stund da jag upptackt att man kunde se pa tv-serier pa den lilla tvn som fanns pa nackstodet pa satet framfor, da sysselsatte jag mej med det en stund tills att jag slumrade in i mina drommars varld igen. Resan fran arlanda till JFK tog nastan 14 h!!!!!!!!! Nar jag kom fram skulle jag hitta at en buss som skulle ta mig till Grand Central dar jag antingen skulle fortsatta med Subway eller ta taxi. Jag maste sett mattligt trott, sliten och forvirrad ut for det kom en fram en karl som var hur hjalpsam som helst och fixade och trixade,, sjalvklart bidde jag aningens skeptiskt, men sen kom jag pa det att min vaska ar anda sa tung att han inte kan springa ivag med den iaf :p Allt kandes sa absurt, nar bussen kom sag det ut som en buss tagen direkt fran 40-talet eller na, sen kom det ut tva negrer som skrek go go go och sa gott som tryckte in oss i bussen, sen stallde sig chaufforen pa gaspedalen och sa for vi, jag tankte att nu blir vi val kidnappade eller na,, spannande :p efter ett tag orkade jag inte bry mig langre och somnade ater igen..... Val framme pa stationen skulle jag ta en taxi som jag lovat farmor.. Det stannade en taxi ganska snabbt och han var da den trevligaste jag mott pa lange! Han surrade pa for fullt och tyckte att jag var knapp som gor det jag gor!!! Nar vi kom fram till hostellet sag det nastan igenbommat ut och han tyckte inte att det kandes na bra sa han stangde av taxametern och fortsatte och kora, han sa att han ville inte slappa av mig om det inte var tryggt och sakert,, vi for runt hela kvarteret innan han bestamde sig for att det faktiskt fanns en ingang,, sedan nar han stannat sa han: men oj forlat du kanske ville stanna och handla med dej natt atbart eller sa,, jag kan skjutsa dej till en affar sa du far handla lite,,, det kostar inget extra!! Men jag sa att det var bra som det var,, ville bara komma fram. Sedan skulle jag ge han lite dricks men det vagrade han att ta emot for han tyckte att jag behovde battre dom pengarna an han...
Nar jag kommit in pa hostellet och checkat in skulle jag aka hiss till mitt rum, da traffade jag en pytteliten man som borjade och skulle prata och hjalpa och greja, han fragade vad jag hette och vart jag var ifran,,, sedan slutade han aldrig att saga Ah,, beautiful Sofia from Sweden!!! I will never forget you! Ah beautiful Sofia from Sweden,, over and over and over again!
Nar jag kom in pa rummet var det fullproppat med manniskor som verkade vara radda for att prata, jag ville bara ga och lagga mig sa jag letade reda ra toaletten och blev forskrackt av vad jag mottes av, alla som kanner mig val vet att jag lider av skrack for losa harstran och golvet var tackt av harstran!!!!!! Men det varsta av allt var att aven toalettringen var tackt av ackligt har!!!!!  Men jag har kommit over chocken nu!

Resan tog allt som allt bra precis ett dygn.....

Till Ludde: Hittills har jag flugit med Airbus A321 och Boeing777-300ER

Jattekul med alla inlagg jag blir saaaa glad!!!!

Pirr i magen

Jaha då var man här, sitter och väntar på boardingen till flyget som kommer att ta mig på mitt livs äventyr 35minuter kvar nu!!!

Känner mig dock mer död än levande efter denna natt! Det var bestämt att vi skulle lämna gården hemma 06.25 imorse, cirka 04.15 var jag klar med min packning, nästan iaf... Hann sova ca 1 timme innan det var dags att kliva upp för att packa ner de sista grejerna och åka iväg.

Efter ett väldigt hastigt och lustigt adjö var det dags att kliva på planet i Nyland, och hör och häpna flyget till Stockholm var helt proppat med folk så jag hamnade längst bak bredvid en karl i detta minimala flygplan. Det började med att han sa att;  ja det kanske var lite trångt, och tittade manande på min fullproppade ryggsäck, ja inte undra på när han tryckt in TRE ryggsäckar under sätet!!!! Jag började med att lite försiktigt lirka upp mobilen för att stänga av den när han säger: Ja du lilla gumman, jag tror bestämt att ryggsäckarna ska ligga UNDER sätet! Lugn och sansad svarar jag: Ja precis, tänkte bara stänga av mobilen........
Det går en liten stund och jag tar fram min iPod, då kläcker denne man ur sig: Gumman, elektroniska saker ska vara avstängda under start och landning......
Lugn och fino hör jag pappa inne i mitt  huvud, så jag svarar bara att ja det stämmer bra det, tänkte bara ta fram den nu innan vi lyfter så jag skulle slippa det sedan när vi kommit upp i luften. Det hinner gå en liten stund så petar denne man mig på axeln och frågar om jag inte kan vrida mig lite till vänster ut mot gången så han kan få lite mer utrymme, jovisst allt för dig boss! :) Jag vrider mig till vänster som denne herre önskar pluggar in iPoden och vrider på max på volymen, tacka vet jag iPoden, vilken underbar liten manick!!!! Lättad tänker jag att nu kan jag försöka sova så jag slipper höra något mer från karln. Tji fick jag för det var världens blåsoväder ute och planet skumpade och gumpade och for härs och tvärs så det enda jag kunde koncentrera mig på var att försöka behålla frukosten som jag slängde i mig i imorse!
Väl framme i Stockholm kliver jag av planet och på en buss, den stannar först vid terminal 3 sen 4 och slutligen 5. Perfekt tänker jag, då kliver jag av vid 5 eftersom jag ska åka vidare därifrån senare. Glad över att slippa min kamrat från flyget kliver jag av och tänker "shit chips undra hur dom kan ha koll på vart packningen ska.... Dumma dumma dumma dumma Sofia, tänker inte så långt alla gånger... Fast det var tur i oturen att jag gjorde detta misstag annars hade det blivit ett rackarns sjå att få tag på Katarina som satt vid just terminal 5 och väntade. Det var väl det jag kände på mig :)

Tack och lov att jag haft Katarina med mig här hela dagen, vi har ätit lunch och fikat och pratat en massa,, var verkligen supermysigt och skönt att få tänka på något helt annat.. Nu har hon åkt tillbaka till Sundsvall och paniken kommer sakta smygande!! Vad har jag gett mig in i? Ska jag verkligen åka helt själv,, jag borde väl ha insett att jag kommer att missa anslutningsflighten i Paris, hur ska jag hitta vidare från JFK till mitt vandrarhem i New York!?.. Maj Gudrun....

Nej nu måste jag gå annars kommer jag att missa flighten från Arlanda också, vilket vore mindre lyckat!!

Ta hand om er här hemma, kommer att sakna er!!!

Up up and away!

Nu händer det på riktigt, nu har jag snart packat ner mitt liv i min ryggsäck och tidigt imorgonbitte flyger jag iväg för att testa hållbarheten på mina vingar! Efter 4 avskedsmiddagar  i rad, Anders lördag, järngänget på söndag, Sandra (lunch) söndag och familjen igår och idag känns det som att jag hunnit med att ta farväl av de flesta här hemma. Tyvärr är det ju alltid så när man heter Sofia Hagström att jag börjar med allt i sista sekunden och jag ska hinna alldeles för mycket på alldeles för kort tid, därför ber jag om ursäkt till alla er som inte hanns med!


Jag skulle kort och gott kunna sammanfatta de här sista dagarna med hyperventilation! Som sagt så gör jag ALLTID saker och ting i sista sekunden, skulle utan minsta tvekan våga påstå att jag är troligtvis den största tidsoptimisten som någonsin satt sina fötter på detta jordklot.... Pass och körkort kom ganska lägligt i fredags, visum och hostel fixade jag idag så här timmarna innan avresan, packningen är fortfarande inte riktigt klar och jag har inte hämtat iPoden än.... Men det löser sig alltid :)

Jag börjar min resa imorgon och flyger till New York, där kommer jag att spenadera 4 dagar för att sedan åka vidare till Miami tillsammans med Sofie, vi kommer att bussa genom 8 stater i 1 dygn 8 timmar och 5 minuter, snacka om träsmak :)  Vi kommer att spendera 1 vecka tillsammans där, sedan kommer hon att åka tillbaka till New York och jag har ingen aning om vad som händer med mig tills jag åker vidare till San Fransisco för att träffa Loonin. Sen åker jag vidare till Los Angeles för att sedan åka vidare till Nya Zeeland där jag kommer att göra ett längre uppehåll. Från Nya Zeeland flyger jag vidare till Singapore, efter det har jag inte bestämt mycket mer än att jag ska bestiga Sydostasiens högsta berg på Borneo! Jag tar dag för dag och får se vad som händer!

Jag tackar för inläggen som jag fått redan innan jag ens skrivit någe! Den stilen gillar jag!

Nu tar jag mitt pick och pack och far, vi ses om ett år!


RSS 2.0