Nu börjar backpackerlivet!!

Jaha, vips var man bilägare! Jag och Eccan har köpt en bil tillsammans för mindre än  3000:- svenska kronor, dvs mindre än 1500:- var!! Galet! Det är en Honda från 90-talet och verkar helt okej. Enda kruxet är dock att man kör på fel sida vägen och sitter på fel sida i bilen när man kör!!!!!!!!!  Men men det löser sig, är ju världsvan chaufför :p

Planen är som följer att vi lämnar underbara Queenstown och vårt fantastiska hus imorgon, för att åka på en mindre roadtrip tillsammans med Lollo till Christchurch där vi på torsdag ska gå på Jack Johnson konsert!! Lollo tar sedan bussen tillbaka och sen drar mitt och Erikas backpacker liv igång. Bilen kommer i stort sett vara vårt nya hem, bortsett från när vi kommer att WWOOFA, då kommer vi att jobba på ekologiska gårdar för gratis boende och mat. Vi tänkte börja med ett hälsohem som vi spanat in som ligger i Christchurch.
Sedan har vi tänkt att vi ska vandra i Nelson eller bestiga Mount Cook, Nya Zeelands högsta berg. Det beror lite på priser, det är nämligen ganska dyrt att vandra här! Tacka vet jag den svenska allemansrätten!! En hel del endags vandringar kommer det dock att bli, de är gratis, så det är ju alltid nått! :)

Sedan kommer vår roadtrip att bära vidare mot Wellington där vi hoppas på att få ett jobb och stanna ett tag. Utöver detta vet jag inte riktigt, vi tar dagarna som de kommer och tar oss genom Nya Zeeland med vår bil som gett oss en stor frihet och gör vägarna osäkra!

Over and out!

Kommentarer
Postat av: mamma

Det låter ju väldigt betryggande med ratten på fel sida i bilen och bilen på fel sida av vägen!! För övrigt låter det som ett spännande projekt. Pappa undrar vad det är för Hondamodell - stor eller liten?

2008-03-18 @ 23:00:01
Postat av: Agneta Mossberg

Vad kul att läsa din blogg Sofia och tack för ett jättefint kort från San Fransisco.Det är kul att läsa om dina erfarenheter från USA-samma som party Hillborgh upplevde 1981,faktiskt.Verkar inte ha ändrat sig så mycket.Hoppas du får en glas påsk i Nya Zeeland.Här har det kommit en del snö.Vi räknar ned inför Katarinas avfärd.Blir väl lika tomt hos oss som i Bollstabruk.-Sköt om dig.Jättestor kram från Agneta. PS Typiskt Danne att fråga om bilmodell!!

2008-03-20 @ 17:39:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0